QYOM TANDARTSEN SPECIALISATIES

Parodontoloog E

De gnatholoog onderzoekt de occlusie of articulatie van de onder- en bovenkaak; de wijze waarop de boven- en ondertanden op elkaar sluiten, en hoe de gewrichten en spieren van de kaken functioneren. Een verkeerde sluiting van de kaken/tanden kan tot vele onaangename klachten leiden zoals: hoofdpijn, aangezichtspijn en slapeloosheid. In het algemeen heeft de patiënt dit niet goed passen en sluiten van de kaken niet in de gaten. Een gnathologische behandeling stelt de tandarts in staat om met behulp van speciale instrumenten deze functie te onderzoeken en te behandelen.

QYOM TANDARTSEN SPECIALISATIES

Onzichtbare Orthodontie met aligners

De endodontoloog houdt zich bezig met het behandelen van het doorbloedde weefsel in het binnenste van de tand. Meestal is dat een wortelkanaalbehandeling. Het is een tandheelkundige bewerking van een zenuwkanaal. Deze behandeling wordt toegepast als het tandpulpa ontstoken is. Het tandpulpa bevat het levende deel van de tand, met bloedvaten en zenuwen. De behandeling dient zeer nauwkeurig te worden uitgevoerd. De endodontoloog heeft zich gespecialiseerd in endodontische behandelingen. Daar behoort ook restauratieve technieken bij zoals de stiftopbouw en ook het behandelen van verkleurde kiezen of tanden. 

QYOM TANDARTSEN SPECIALISATIES

Esthetische Tandheelkunde

De implantoloog houdt zich bezig met plaatsen van een kunstwortel in de kaak. Implantaten kunnen er uit zien als schroeven of als holle cilinders. Implanten zijn klein, hebben een doorsnede van 3,5 tot 4,1 mm, een lengte van 8 tot 16mm, en zijn dus ongeveer net zo groot als een natuurlijke tandwortel. Deze implantaten groeien vast aan het bot. Wanneer het bot voldoende aan de kunstwortel is vastgegroeid, kan het implantaat dienen als basis voor een kroon of dienen als steun voor een gebitsprothese. Het materiaal dat hier meestal voor gebruikt wordt is titanium. Titanium wordt namelijk volledig door het menselijk lichaam geaccepteerd. Het aanbrengen van implantaten gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving.

QYOM TANDARTSEN SPECIALISATIES

OVERIGE SPECIALISATIES

 

  • Onzichtbare Orthodontie met aligners (bij menigeen bekend als Invisalign, wij werken met Ordoline. Een prachtige comfortabele methode om van jong tot oud de tanden en kiezen beter te positioneren. Daarna volgt bij volwassenen vaak het programma naar reconstructie en verfraaiing door middel van nieuwe creatie met composiet of porselein (Align-Bleach-Bond)
  • Kaakchirurgie: de kaakchirurg behandelt de letsels van de beenderen van het aangezicht en de weke delen (huid en slijmvliezen) die er over heen liggen.
  • Parodontologie: een parodontoloog, of tandarts-parodontoloog, wordt ingeschakeld als er problemen met het parodontium zijn. Het parodontium is het wortelvlies, het weefsel dat de tanden omgeeft en ondersteunt.
  • Esthetische Tandheelkunde: bij esthetische tandheelkunde houdt men zich bezig met het verfraaien van het gebit. Hierbij wordt gewerkt met Smile Design en Redesign door middel van facings of composiet.

 

Lees meer op de pagina behandelingen. Heb je een vraag over jouw gebit of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Bel ons via 020–6235550 of gebruik ons contactformulier. Wij helpen je graag met een mooi een gezond gebit.

SPOED / EMERGENCY