QYOM TANDARTSEN

TANDVLEES
tandvlees afwijkingen

De linkerafbeelding toont opgetrokken tandvlees, ter vergelijking op de foto rechts ziet je hoe gaaf tandvlees er uit behoort te zien.

Tandvleesafwijkingen doen heel verraderlijk pijnloos hun intrede. Het enige wat je misschien merkt is dat tandvlees snel bloedt bij poetsen. Misschien dat je ook een slechte adem opmerkt. Bij de controle (onze V.I.P. bezoeken) meten we altijd de kleine ruimtes (pockets) tussen jouw tandvlees en kijken we of er bloeding is bij aanraken met het instrument.

Er wordt zorgvuldig onderzocht wat de oorzaak is en door middel van een kweek onderzoeken we welke bacterie een hoofdrol speelt. Zo kunnen we gericht behandelen eventueel met antibiotica erbij als ondersteuning.

Deze afwijkingen worden opgemerkt bij jouw eerste bezoek en verder behandeld door onze mondhygiënistes in samenwerking met onze parodontoloog.

Door er zo vroeg mogelijk bij te zijn kunnen we voorkomen dat er opgetrokken tandvlees ontstaat met hele lange tanden zoals op de afbeelding links hierboven. Ter vergelijking op de foto rechts ziet je hoe gaaf tandvlees er uit behoort te zien.


Heb je een vraag over jouw gebit of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Bel ons dan op 020–6235550 of schrijf je in. Wij helpen je graag met een mooi een gezond gebit.

SPOED / EMERGENCY