QYOM TANDARTSEN

WORTELKANAAL BEHANDELING
kanaalbehandeling-ronald-gravemaker

Een wortelkanaal behandeling. Naar onze praktijk wordt vaak verwezen voor dit specialisme. Wat is een wortelkanaalbehandeling?

In de tand of kies zit een kleine ruimte waarin een zenuw huist met daarbij bloedvaatjes. Al dit weefsel samen zorgt voor de voeding van de tand en verzorgen de sensitiviteit.

Het is heel belangrijk dat dit systeem behouden blijft in jouw tanden en kiezen. Helaas meestal door aanvallen van buitenaf, door een gaatje of van onderaf via een diepe pocket, raakt dit systeem gealarmeerd en reageert met allereerst koude gevoeligheid, later met warmte gevoeligheid en uiteindelijk met drukgevoeligheid. Dit laatste is het gevolg van een ontsteking rondom de wortelpunt in het kaakbot.

Een wortelkanaalbehandeling start allereerst met de opening van de kies. Dit is misschien wel de belangrijkste fase. Met een microscoop erbij wordt heel voorzichtig gekeken waar de zenuw zich in de kies bevindt en hoeveel kanalen er aanwezig zijn.

Met zeer veel respect voor de anatomie en met gebruik erbij van de microscoop worden de kanalen geopend, goed schoongemaakt, gespoeld en lengte bepaald. Wanneer daarna een andere tandarts de behandeling moet overnemen, wordt zorgvuldig bacteriostatisch afgesloten en verslag gedaan.


Heb je een vraag over jouw gebit of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Bel ons dan op 020–6235550 of schrijf je in. Wij helpen je graag met een mooi een gezond gebit.

SPOED / EMERGENCY