QYOM TANDARTSEN

KAAKGEWRICHT
kaakgewricht - Qyom Tandartsen Jordaan Amsterdam

Gnatologie
Tanden en kiezen zijn een onderdeel van een groter functioneel geheel. Onder en boven treffen elkaar met hulp van het kaakgewricht en de spieren. Als er geen goede balans is tussen vorm en functie ontstaan er afwijkingen. Als er daarbovenop geknarst en geklemd wordt door spanningen, of door verkeerde gewoonten, kunnen er allerlei klachten ontstaan van gewrichtspijn, aangezichtspijn, hoofdpijn, nekpijn en zelfs ook rugklachten.

Het grote geheel
Binnen Qyom kijken we graag naar het grote geheel. Soms moeten we daarvoor heel detaillistisch kijken naar de contactpunten van de kiezen met elkaar en een andere keer moeten we wijzen op stress reductie en samenwerken met fysiotherapie en soms ook psychotherapie. Elke tandarts is zich bij ons bewust van dit geheel bij het maken van bijvoorbeeld al een enkele kleine restauratie. Bij grotere vraagstukken hebben wij onze specialist die hier wetenschappelijk op gepromoveerd is.


Heb je een vraag over jouw gebit of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Bel ons dan op 020–6235550 of schrijf je in. Wij helpen je graag met een mooi een gezond gebit.

SPOED / EMERGENCY