QYOM TANDARTSEN

VULLINGEN IN KIEZEN
vullingen in kiezen herstellen

Restauratie van vullingen in kiezen

Er is zoveel verschil tussen tandartsen hoe ze kijken naar het maken van vullingen. De een boort een kies schoon en vult dit weer op. De ander ziet een vulling als voorbereiding op een inlay of kroon. Er zijn ook tandartsen die de vulling graag zien als een definitieve restauratie van de natuurlijke tand of kies en weigert daar zelfs het woord vulling aan te geven. Vulling is voor de banketbakker, bij Qyom spreken wij liever over restauraties.

Restauratie
Een goede restauratie begint bij het goed droogleggen met cofferdam. Een rubber zoals het groene rubber dat u hierboven ziet. Groot voordeel is dat, tijdens het slijpen, u geen resten van amalgaam (oud zwart vul materiaal) doorslikt. Bij het restaureren is het belangrijk dat er onder zeer droge condities wordt gewerkt, zonder dat er speeksel bij kan komen.

De kies wordt na het uitboren van aangetast ziek weefsel door middel van kleine laagjes weer opgebouwd. Dit doen we om krimp te voorkomen. Krimp kan barsten en lekkage veroorzaken en pijnklachten geven na de behandeling.Casus boven: de middelste kies is gerestaureerd.

Kleur en vorm
Naarmate we meer bij het oppervlak komen maken we steeds meer kleurschakeringen. Ook de vorm is dan prachtig te herstellen met kleine anatomische groefjes waardoor voeding effectief kan worden verwerkt tijdens kauwen. Die groefjes hebben dus een belangrijke functie. Daarna wordt er hoogglans gepolijst en afgelakt om lekkage en daardoor napijn te voorkomen.

Pijnloos
Natuurlijk worden al onze behandelingen pijnloos uitgevoerd door te verdoven. Eventueel met een voorverdovende pasta om te voorkomen dat u zelfs het verdoven voelt. Het is fijn als je zeker weet als patiënt dat de behandeling pijnloos zal zijn.


Heb je een vraag over jouw gebit of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Bel ons dan op 020–6235550 of schrijf je in. Wij helpen je graag met een mooi een gezond gebit.

SPOED / EMERGENCY