QYOM TANDARTSEN

Kunstgebit
Qyom Tandartsen Jordaan Amsterdam

Veel mensen schamen zich over hun kunstgebit. Het kan ook veel te veel een plastic nepobject zijn indien verkeerd ontworpen. Er kan echt een kunstwerk van worden gemaakt niet van echt te onderscheiden. De overgang naar een volledige prothese is groot maar kan toch heel acceptabel zijn doordat er heel individueel wordt ontworpen.

Nep of kunstwerk
Een functionele analyse is van het grootste belang. De tandarts kan daarmee zorgen dat een gebit in de neutrale zone zit. Op deze manier zal tijdens functioneren het gebit stevig op zijn plaats blijven. Plakmiddelen zijn eigenlijk een bewijs dat er geen goed ontwerp is.

Gelukkig maken wij tegenwoordig ook implantaat gedragen click protheses waardoor je het gebit als een drukknop in de mond klikt. Dat geeft een heel veilig gevoel en daardoor ga je je veel zekerder voelen.

Tandprotheses horen goed vast te zitten en hebben een correcte beethoogte nodig waardoor er geen ontstoken mondhoeken ontstaan. Die ontstaan namelijk als de beet te laag is. Ook zie je er veel ouder uit met een te lage beet. Je moet er verder goed mee kunnen eten waarbij je niet de hele tijd vervelende geluiden hoort. Als je je op enige manier nog onzeker voelt ermee, ga dan terug naar jouw tandarts.


Heb je een vraag over jouw gebit of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Bel ons dan op 020–6235550 of schrijf je in. Wij helpen je graag met een mooi een gezond gebit.

SPOED / EMERGENCY