Verdoving en kalmering

Het is jammer genoeg niet anders, maar een tandarts moet wel eens iets doen wat pijnlijk kan zijn. Hij zal dan eerst even verdoven.

Verdoving

De verdoving bestaat uit een klein prikje. Hierna voel je niets meer. Voel je na de verdoving toch pijn, meld dat dan meteen. De tandarts kan dan nog een beetje extra verdoven. Bij de verdoving voelt je wang of lip vaak dik aan en heb je het gevoel dat je moeilijker kunt praten, eten of drinken. Dit gevoel verdwijnt weer nadat de verdoving is uitgewerkt.

Lachgas

Als je daar behoefte aan heeft kunnen we ook werken met lachgas. Lachgas veroorzaakt een gevoel van ontspanning en neemt daardoor veel angstgevoel weg.

Een gevoel van ontspanning

Het lachgas wordt toegediend via een neuskapje. Je moet dan ook goed door je neus in- en uitademen. Lachgas mag niet gebruikt worden in de eerste drie maanden van de zwangerschap en je mag pas een half uur na de behandeling weer deelnemen aan het verkeer.

Premedicatie

We kunnen je ook een kalmerend medicijn voorschrijven, dit wordt premedicatie genoemd, een veel gebruikt middel is dormicum. Hierbij merk je veel minder van de behandeling en herinner je er achteraf ook minder van. In het geval van extreme angst voor de tandarts is er nog een mogelijkheid om je te laten behandelen onder narcose. Je bent dan volledig ‘weg’ zodat je niks merkt van de behandeling. Wij gebruiken een variant dat intra-veneuze sedatie wordt genoemd.

Contact met onze praktijk

Heeft u een vraag over uw gebit of wilt u een vrijblijvende afspraak maken voor een intakegesprek.
Bel ons dan op  020 – 623 55 50 of gebruik ons contactformulier.
Wij helpen u graag met een mooi een gezond gebit.