Opnieuw kunnen lachen

Casus: Een bizar staaltje met composiet, na vier en een half uur inspannend samenwerken geen beugel geen chirurgie meer nodig!

DSC_1443   DSC_1452

Deze patient had 35 jaar geleden een keer gevraagd of een beugel mogelijk was aan zijn toenmalige tandarts. Uiteindelijk was hij bij de kaakchirurg geweest vanwege te weinig ruimte en had gehoord dat zijn kaak gebroken moest worden vanwege de diepe beet. Daar was hij zo van geschrokken dat hij er vanaf had gezien.

Nu hebben we eerst een try-out opstelling gemaakt en daarna hebben we het echt opgeknapt waarbij het definitieve ontwerp meestal pas ontstaat als we er mee bezig zijn.

Het is hoofdzaak dat bij tanden de verhouding tussen lengte en breedte voldoet aan de gouden sleutel. We hebben het hier getransformeerd met composiet (witte vulling). We werken daarvoor op verschillende dieptes met transparant en meerdere kleuren in lagen opgebouwd om zo natuurlijke tanden te verkrijgen. Uiteindelijk maken we kleine reliëfs in de tanden om de bolspiegeling te doorbreken. Hoe een tand eruit ziet wordt voor een deel bepaald door de kleur en vorm en voor een ander deel door de weerspiegeling van het licht. Als alles klopt is het resultaat vaak verbluffend echt.

Deze hele behandeling is gedaan in een zitting van vier en een half uur. De voorbereiding en try-out duurde ook anderhalf uur. Er was geen verdoving nodig van de tanden omdat we bijna niets hebben weggenomen.

Opnieuw kunnen lachen

Aan het eind vroegen wij de patient om eens te lachen. Zijn gewoonte was om te lachen met gesloten lippen, meer glimlachen dus. Wij zijn als tandarts zeker geslaagd als we de lach van de patient kunnen laten toenemen. Niet alleen vaker maar ook meer en vrijer. Dat moest hij vooral gaan oefenen maar is uiteindelijk snel gelukt omdat hij zijn mooie tanden wilde laten zien.

Contact met onze praktijk

Heeft u een vraag over uw tanden of wilt u een vrijblijvende afspraak maken voor een ontwerp van uw nieuwe lach, bel ons dan op  020 – 623 55 50 of gebruik ons contactformulier.

Wij helpen u graag aan een stralende gezonde mond.