Kunstgebit

Prothetische voorzieningen

Veel mensen schamen zich over hun kunstgebit. Het kan ook veel te veel een plastic nep object zijn indien verkeerd ontworpen. Er kan echt een kunstwerk van worden gemaakt niet van echt te onderscheiden. De overgang naar een volledige prothese is groot maar kan toch heel acceptabel zijn doordat er heel individueel wordt ontworpen.

Nep of kunstwerk

Een functionele analyse is van het grootste belang. De tandarts kan daarmee zorgen dat een gebit in de neutrale zone zit. Op deze manier zal tijdens functioneren het gebit stevig op zijn plaats blijven. Plakmiddelen zijn eigenlijk een bewijs dat er geen goed ontwerp is.

Gelukkig maken wij tegenwoordig ook implantaat gedragen click protheses waardoor U het gebit als een drukknop in de mond klikt. Dat geeft een heel veilig gevoel en daardoor gaat u zich veel zekerder voelen.

Tandprotheses horen goed vast te zitten en hebben een correcte beethoogte nodig waardoor er geen ontstoken mondhoeken ontstaan. Die ontstaan namelijk als de beet te laag is. Ook ziet u er veel ouder uit met een te lage beet. U moet er verder goed mee kunnen eten waarbij u niet de hele tijd vervelende geluiden hoort.
Als u zich op enige manier nog onzeker voelt ermee, ga dan terug naar uw tandarts.

Contact met onze praktijk

Heeft u een vraag over uw gebit of wilt u een vrijblijvende afspraak maken voor een intakegesprek.
Bel ons dan op  020 – 623 55 50 of gebruik ons contactformulier.
Wij helpen u graag met een mooi een gezond gebit.